Драго и Георги се изправят един срещу друг в дуел, който ще реши кой ще напусне завинаги Survivor

Безимените стъпват на непознат плаж без да подозират, че им предстои истинско бедствие

Bontoc и Ifugao прочитат дневната поща с усещането, че предстои ден като всички останали, но това съвсем няма да е така. Когато отиват на арената за играта, Владо Карамазов ги подлага на едно кратко Survivor проучване. Всеки един трябва да отговори на въпроса: Кой от племето е най-приспособим? За Bontoc на последно място останаха Борислава и Денис, а първата позиция остана за Зоран. За Ifugao най-малко приспособим е Джулиана, а първи са Кари и Анелия, но понеже Анелия има два отрицателни гласа срещу себе си на племенен съвет, тя губи. Така Зоран и Кари ще имат привилегията да изберат новите си членове на племената като всяко едно племе трябва да съдържа четири човека. Четиримата неизбрани ще формират ново племе.

Bontoc, Ifugao и Безимените ще премерят сили в игра, която ще осигури вкусна почерпка за едно от племената.

Безимените стъпват на непознат плаж без да подозират, че им предстои истинско бедствие, най-вече в общуването. В племето Ifugao покрай вкусната храна се отваря апетит и за информация. А Ванко отново се върна в племето Bontoc, но този път обаче той не се чувства в безопасност.

Драго и Георги се изправят един срещу друг в дуел, който ще реши кой ще напусне завинаги Survivor. Двамата се борят с всички сили, но само един още в самото начало ще набере преднина, която ще му донесе и желаната победа.