Битката за победа в „Survivor: Скритият идол“ по bTV приключи за Джулиана

Футболната съдийка отпадна от състезанието за 150 000 лева след сблъсък с Мила, но влезе в журито на екстремното риалити

Още един участник се раздели с мечтата да спечели „Survivor: Скритият идол“, да получи титлата „Последният оцелял“ и да си тръгне с голямата награда от 150 000 лева. Футболната съдийка Джулиана Бутракова отпадна от екстремното риалити по bTV след поражение от конкурентката си Мила Савова на Острова на изкуплението и направи тежка равносметка на участието си.

Съперничките се сблъскаха под палещото слънце на Филипините, но шампионката по джиу джицу демонстрира по-голяма сила и пълна концентрация, по-дълго задържа дървена топка с помощта на лост и триумфира в дуела на изгонените от племето „Мапурондо“. След тази победа Мила запази мястото си в екстремното риалити и укрепи самочувствието си, а конкурентката й се прибра у дома.

Загубата изненада неприятно Джулиана, която се готвеше да се превърне в новия „шеф“ на Острова на изкуплението и я накара да преживее катарзис. „В „Survivor“ получих най-ценния си урок - че трябва да се променя, да спра да бъда глезла и да не приемам нищо за даденост. Разбрах, че всичко се постига със страшно много труд“, каза самокритично тя. Футболната съдийка, която близо месец оцеля сред дивата, недружелюбна природа, настрои останалите участници срещу себе си, след като направи поредица от грешни маневри и не успя да създаде коалиция срещу лекоатлетката Карин. Въпреки че няма да продължи да се бори за голямата награда, Джулиана ще стане част от журито, което ще определи финалистите в предаването.

За оцелелите членовете на племето „Мапурондо“ изпитанията не приключват. В началото на седмицата, сред буйната растителност и калта на джунглата, те трябваше да впрегнат целия си физически потенциал, да пълзят под дървени греди, да се катерят и спускат по въжени стени, и да преодоляват препятствия в мътна, дълбока река. Първи финишираха спринтьорката Карин и фитнес треньорът Иван, но лекоатлетката се оказа по-бърза във финалната игра - реденето на пъзел. Това обаче беше само един от тестовете за издръжливост. Впоследствие претендентите за славата трябваше да се задържат максимално дълго върху тесни дървени стъпъла, поставени от двете страни на правоъгълна дървена рамка. Студентката Анелия понесе най-дълго дискомфорта, а за награда получи покана за пикник с морска храна в къщичка, плуваща върху тюркоазените води около Филипините. Тя сподели екзотичното преживяване с IT специалистката Ганка.

Въпреки че е само на 21 години, Анелия се утвърди като играч със силен характер, който смята да се бори с всички сили за оцеляването си в предаването. Студентката дори крои планове да отстрани от „Survivor“ един от най-силните мъже - собственика на автосервиз Драгомир, който я дразни с покровителственото си отношение. Офталмоложката Борислава пък беше взета „на мушка“ от почти цялото „Мапурондо“. Повечето му членове обаче не подозират, че тя е намерила Скрития идол - малката дървена фигурка, която пази притежателя си от изгонване на племенен съвет и му дава огромно предимство.