Благой Георгиев е големият победител в Survivor 7 по bTV

Футболистът, който демонстрира несломима воля, грабна наградата от 150 000 лева и титлата „Последният оцелял“

Големият победител в седмия сезон на Survivor - най-вълнуващото, непредвидимо и изтощително приключенско риалити по bTV, вече е ясен. Футболистът с несломима воля Благой Георгиев получи титлата „Последният оцелял“ и взе голямата награда от 150 000 лева след напрегнато гласуване на журито, съставено от 13 отпаднали участници. Мнозинството даде своя вот за спортиста, който не се огъна пред изпитанията в Доминикана и демонстрира здрава психика, забележителна физическа сила и отлични социални умения.

 

Близо три месеца, заедно с още 23-ма участници, той се бори с непоносимите жеги, тропическите бури, липсата на храна и стабилен покрив на Карибите. Без да пести сили, Благой се хвърляше през глава в изпитанията по суша и вода, и достойно понесе дългата и мъчителна изолация на Острова на отшелника.       

 

Още със стъпването си в екстремното риалити футболистът се открои като лидер и създаде силна, лоялна коалиция. При обединението на двете племена той обаче изгуби позиции и беше изгонен на Острова на отшелника - самотното парче земя, на което малцина успяват да издържат. Благой не само не се предаде, а спечели серия битки за оцеляване и получи уважението на съперниците си. „Минах през доста тежки моменти. Да стигна до финала ми помогна само вярата ми и мисълта за моите деца. Исках да им дам добър пример, заради тях се борих докрай“, каза развълнувано спортистът. Футболистът благодари на всички, с които вървя към целта и сравни победата си в Survivor със спечелването на Шампионската лига. 

 

Благой стигна до последната права заедно с още петима непоколебими участници - студентката Ермина Боянова, дизайнера Едис Пала, финансовия представител Данаил Стоянов, гемолога Светослав Славчев и певицата Татяна. Всички те влязоха в директни елиминационни сблъсъци за бързина, баланс и ловкост, а накрая се изправиха пред класическото за Survivor изпитание - палене на огън с кремък. Един по един в игрите отпадаха Татяна, Едис и Светослав, след което се присъединиха към журито, натоварено с тежката задача да посочи победителя.  

 

Финалистите Благой, Ермина и Данаил произнесоха кратка реч, с която обясниха решенията си в играта и мотивираха ходовете си. Футболистът беше обявен за най-достоен за титлата както от съмишлениците си - ММА боеца Георги Валентинов, атлета Иван Булкин, гемолога Светослав Славчев и певицата Татяна, така и от част от опонентите си - дизайнера Едис Пала, инфлуенсъра Мария Обрейкова, актрисата Снежана Макавеева и влогъра Стефан Попов-Чефо. Втора се класира Ермина, която направи искрен и смел анализ на грешките и постиженията си. Трети остана Данаил. Той призна, че далеч от дома е калил търпението си, преглътнал е егото си, свързал се е с природата и е оценил семейството си. 

 

„Малцина ще ви повярват колко трудно ви е било и колко са ви липсвали хората, които обичате. Най-важното, с което ще си тръгнете оттук, са научените уроци и спомените. Survivor отключва сила, която не подозираме, че притежаваме и променя живота завинаги“, каза водещият Ваня Джаферович и сложи точка на приключението.