Двама фаворити за победата отпаднаха от „Survivor: Скритият идол“ по bTV

Шампионката по джиу джицу Мила и собственикът на автосервиз Драго напуснаха екстремното риалити на метри от финала

Финалът на „Survivor: Скритият идол“ по bTV наближава, оцеляването в екстремното риалити става все по-трудно и всяка следваща раздяла с приключението се преживява драматично. Двама от фаворитите за победата отпаднаха след оспорвана игра, а останалите претенденти за голямата награда от 150 000 лева се прегрупираха и се сблъскаха с емоции, които цивилизацията не може да им предложи. Във филипинската джунгла някои от тях бяха атакувани от змия, а други демонстрираха виртуозно стратегическо мислене и използваха силата на Скрития идол. 

В сряда от предаването отпадна шампионката по джиу джицу Мила Савова, след като беше победена от IT специалистката Ганка Статева в битка за редене на символи. Преди обаче да си тръгне от предаването, спортистката отстрани от „Survivor“ един от най-силните играчи - собственика на автосервиз Драгомир Методиев. През този сезон Мила успя да изпрати у дома още двама опоненти - актрисата Йоана Върбичкова и футболната съдийка Джулиана Бутракова.   

Шампионката по джиу джицу прие хладнокръвно загубата си, която дойде след серия тежки изпитания за тялото и психиката й. В Survivor Мила беше член и на трите племена, дълги дни живя в изолация на опасния Острова на изкуплението и се бори безкомпромисно със съперниците си. Преди последния дуел за оцеляване тя беше одраскана от змия, но преодоля шока и сърцато се впусна в последната си битка срещу Ганка. „За един златен медалист като мен е разочароващо да прекъсне играта на метри от финала. В „Survivor“ обаче се научих, че не всичко е на всяка цена. Това беше поредното изпитание в моя живот, с което се справих достойно и красиво“, каза тя, след като IT специалистката сложи край на победната й серия. 

Самата Ганка беше изпратена на Острова на изкуплението, след като режисьорът Зоран Петровски умно използва своя Скрит идол, спаси с него учителя по физическо Денис Христофоров от изгонване на племенен съвет и насочи негативния вот срещу IT специалистката. Откъсването й от племето „Мапурондо“ остави в шок най-добрите й приятели в екстремното риалити - студентката Анелия Щерева и фитнестреньора Иван Георгиев.

Надигналият се тайфун от емоции беше охладен от водещия Владимир Карамазов. Актьорът  намери най-точните и верни думи за трудната, но вълнуваща игра. „Скоро бурята ще отнесе всички, с изключение на един. Отпечатъкът, който ще оставите в „Survivor“, зависи само от вас. Можете да го очертаете ярък и магичен като филипинския изгрев или да го оставите да бъде заличен като пясъчния прах, който приливите поглъщат всеки ден“, каза той на участниците.  

Освен от ефира на bTV, зрителите могат да научат повече за света на „Survivor“ от изключителните фотографии на Борис Пинтев, Ваня Джаферович, Евелин Добрев и Добромир Иванов. Четиримата участват в създаването на предаването, а обективите им улавят най-вълнуващите моменти на мястото, където се снима новият сезон, запечатват усмивките на местните хора и уникалната природа. Техните кадри ще ви отведат на вълнуващо пътешествие из Филипините, което не само ще ви приближи до един раазличен, екзотичен свят, но и може да ви донесе награда. Харесайте официалната Фейсбук страницата на предаването, разгледайте снимките от дигиталната изложба на https://survivor.btv.bg/igra/ и гласувайте за своя фаворит.