Йоана Върбичкова отпадна от „Survivor“ след дамски дуел на Острова на изкуплението

Актрисата загуби позиции в обединеното племе „Мапурондо“ и битката срещу шампионката по джиу джицу Мила Савова

Битката за голямата награда в „Survivor: Скритият идол“ приключи за Йоана Върбичкова, която беше смятана за един от най-подготвените, прозорливи и комбинативни участници в екстремното риалити. Актрисата отпадна от приключението след дуел с шампионката по джиу джицу Мила Савова на Острова на изкуплението.

Двете участнички, които не скриха уважението и приятелските си чувства, се сблъскаха в първата битка на изгонените от обединеното племе „Мапурондо“. Вместо сила, те трябваше да демонстрират търпение и прецизност при реденето на кула от пръстени и дървени топки. Мила се оказа по-сръчна и фокусирана, триумфира в изпитанието и така запази шанса си да продължи напред към наградата от 150 000 лева и титлата „Последният оцелял“. За Йоана остана утехата, че ще бъде първият член на журито в „Survivor: Скритият идол“ и ще има решаващ глас при избора на победител.

„Съжалявам, че за мен играта приключи. „Survivor“ беше страхотно приключение, което трудно може да се опише с думи - тотално непредвидимо и много красиво. Ще остане в спомените ми за цял живот. Благодаря на моите две прекрасни деца за подкрепата. Искам да знаят, че тяхната майка направи всичко, което беше по силите й“, каза през сълзи участничката на раздяла. Към разочарованието от загубата Йоана прибави неприятната изненада, че спринтьорката Карин Околие, на която имаше доверие, е гласувала за изгонването й от племето „Мапурондо“.

След победата си срещу Йоана, Мила ще продължи живота си на Острова на изкуплението и ще очаква следващия си съперник. За да преодолее по-лесно физическите предизвикателства, тя получи въже и мачете. С останалите изпитания ще трябва да се справи със силата на духа си. „Когато останеш сам след нищото, сред дивата, непозната природа, се появяват най-големите ти страхове. Но няма вариант да се прекърша“, категорична е тя.

Далеч от Острова на изкуплението, в обединеното племе „Мапурондо“, участниците започнаха да плетат нови стратегии за оцеляване. Най-добрата приятелка на отпадналата актриса - офталмологът Борислава, бързо се адаптира към новата ситуация. Тя създаде коалиция със студентката Анелия и в бъдеще двете планират да играят заедно, за да отстранят футболната съдийка Джулиана и собственика на автосервиз Драгомир