Оцелелите в „Survivor: Скритият идол“ се обединиха

След трудни дуели на Острова на изкуплението от предаването си тръгнаха болногледачът Георги Петков и лекарят Иван Узунов

Битката за победата в „Survivor: Скритият идол“ по bTV навлиза в решителната си фаза. Всички оцелели участници от трите враждуващи племена – „Бонток“, „Ифугао“ и „Безименните“, разрушиха лагерите си, оставиха отличителните си знаци и се обединиха. В следващите седмици те ще трябва да се справят с още по-големи предизвикателства и да покажат още повече смелост, сила и съобразителност.

Дългоочакваното обединение беше съпроводено от огромно напрежение и рискови ходове, а двама от претендентите за наградата от 150 000 лева си тръгнаха завинаги от екстремното риалити след сблъсък с волевия Драгомир Методиев. Собственикът на автосервиз и изгнаник на Острова на изкуплението първо надви болногледача Георги Петков при разплитането на здраво завързано въже и мятането на топка в кош. Драго успя да отстрани от „Survivor“ и атлетичния, изпълнен с хъс лекар Иван Узунов в класическата за предаването игра - редене на дървено домино върху нестабилна греда.

След като срази опонентите си, Драго получи правото да напусне самотния, недружелюбен Остров на изкуплението и да се присъедини към обединените племена. Той обаче не се завърна в голямата игра на „бял кон“, а, както подхожда на едно екстремно риалити - на гърба на воден бивол, известен на Филипините като карабао.

Обратът в „Survivor“ се превърна в катализатор за нови стратегии, с които участниците се надяват да стигнат до финала. „В обединението ще играя със Зоран и Кари, те са ми най-близки. Ще махнем хора, които не желаем да са в играта - Алекс, Джулиана, Денис, Мила. Имаме ходове, които ще допринесат за придвижването на групата ни напред“, начерта бъдещето фитнес треньорът Иван Георгиев. Режисьорът Зоран Петровски пък предприе рисков ход - пожела да влезе в битка по свое желание, изгради силна връзка с опонентите си, осигури си подкрепа и така показа, че мисли няколко стъпки напред.

Седмицата беше белязана и от емоционални лични признания. Софтуерният инженер Ганка Статева показа пред камерите белега ръката си, получен след изгаряне с вряла вода в детството й. „Имах огромен комплекс от него. За бала си уших рокля с дълъг ръкав, да не се забелязва. Започнах да нося тениски едва на 19-годишна възраст. Но днес вече харесвам белега си, той е част от мен, от историята ми. Съжалявам, че толкова години позволих да бъде мой комплекс“, откровена беше тя. Лекоатлетката Карин Околие пък с горчивина призна, че като дете е преживяла тормоз. „В училище ми се подиграваха, само защото имам различен цвят на кожата“, разказа тя.