Приятелите станаха врагове в Survivor 7, Павел и Мария отпаднаха преди финала на 16 май

От второстепенни риалити герои Светослав, Татяна и Данаил се превърнаха в ключови играчи и желани съюзници в приключението по bTV

Един рискован и абсолютно неочакван ход преобърна седмия сезон на Survivor преди големия финал на 16 май. Верните съюзници се превърнаха във врагове, доскорошните лидери изгубиха позиции, а второстепенните риалити герои получиха главни роли в непредвидимото приключение по bTV. Лавината от събития събори двама претенденти за голямата награда - брокера Павел Здравков и инфлуенсъра Мария Обрейкова, а конкурентите им се приближиха с още една крачка към титлата „Последният оцелял“.

 

В наситената с емоции седмица Павел, който се отличи с бърз ум и физическа издръжливост, пръв напусна Survivor. Брокерът беше част от привидно непоклатима петорна коалиция, но се оказа надхитрен от своите - футболиста Цветелин Ставрев и студентката Ермина Боянова. Съюзниците му рязко се обърнаха срещу него с мотива, че е прекалено силен съперник и го прогониха на Острова на отшелника. След техния изненадващ ход, Павел трябваше да влезе в битка за оцеляване с останалите изгнаници - футболиста Благой Георгиев и инфлуенсърката Мария. Той обаче не успя да се справи с реденето на сложен пъзел и напусна играта. 

 

След него със Survivor се раздели и Мария, която се бори за мястото си в приключението срещу Благой и екскурзоводката Геновева Иванова, но загуби изпитанието за баланс, концентрация и търпение. „Разочарована съм, исках да стигна по-далеч. Но се радвам, че играх интересна игра - бях част и от двете племена, печелих огърлици за племенен имунитет, намирах скрити идоли, минах през Острова на отшелника и победих в два дуела. Адаптирах се на всички възможни места“, каза тя, преди факлата й да изгасне. След като напуснаха Survivor, Мария и Павел станаха част от журито, което ще определи победителя.

 

След разпадането на петорната коалиция, страстите в Survivor се нажежиха до червено. Дизайнерът Едис Пала и екскурзоводката Геновева обвиниха в предателство Цецо и Ермина, които надхитриха общия им съюзник Павел. Двамата трудно приеха, че обединението им се е разпаднало и са загубили сигурните си позиции, и отправиха груби думи към доскорошните си приятели.

 

Цецо и Ермина обаче отхвърлиха атаката. Според тях играта е стигнала решителен етап, в който всеки трябва да мисли в перспектива, да действа смело и да отстранява опасните съперници. „В Survivor, ако ти не изпревариш, ще бъдеш изпреварен“, заяви футболистът. Въпреки че беше номиниран за изгонване на племенния съвет, той успя да изиграе отлично картите си. Ермина използва своя скрит идол, за да го спаси и двамата се утвърдиха като силен тандем. 

 

Войната в петорката се оказа благословия за трима участници, гравитиращи в периферията й. От второстепенни риалити герои, финансовият представител Данаил Стоянов, гемологът Светослав Славчев и певицата Татяна станаха главни действащи лица и желани съюзници.

Тагове: