Самотният воин Александра отпадна от „Survivor: Скритият идол“ по bTV

Ганка отбеляза поредна победа на Острова на изкуплението, а Зоран се доказа като виртуозен стратег

Оцеляването в „Survivor: Скритият идол“ е въпрос на физическа сила, хладен ум и, понякога, на доза късмет. Дни преди финала шансът изневери на Александра Петкова и тя завинаги се раздели с екстремното риалити, в което тества границите на възможностите си и се изправи както срещу амбициозни противници, така и срещу враждебната природа на Филипините. Маркетинг специалистката отпадна след битка на Острова на изкуплението със софтуерния инженер Ганка Статева, а едно несъобразено движение й коства мястото в предаването по bTV.   

 

През напрегнатите, изтощителни седмици в „Survivor“, които превърнаха участниците в стратези и бойци, Александра се доказа като „самотен воин“, странящ от коалициите. „Когато си се бил със зъби и нокти, почти сам срещу всички останали, те боли да си тръгнеш толкова близо до финала. Но аз се гордея със себе си, защото стигнах далеч в играта. Ще си тръгна с достойнството, с което влязох в нея“, обяви тя след загубата си от Ганка. 

 

Вместо да влязат в сблъсък с всички сили, участничките трябваше да се фокусират и бавно, прецизно, без да губят самообладание, да балансират три топки върху платформа. Контролът неведнъж им се изплъзваше и се налагаше да започнат отначало. Алекс беше на косъм от победата, но едно неточно движение й попречи да я достигне, а Ганка триумфира, в немалка степен благодарение и на късмета си. Компютърната специалистка обаче ще трябва да преодолее още едно изпитание - да отпразнува 26-ия си рожден ден съвсем сама на опасния Остров на изкуплението, където тропическите бури са ежедневие, а предишната й съперничка, шампионката по джиу джицу Мила Савова, беше ухапана от змия.

 

Броени дни преди финала на „Survivor“ и Ганка, и останалите участници, са обсебени от мисълта за победата. „Тръпката от това, че сте надвили съперниците си, е като вкуса на морската вода - колкото повече я пиете, толкова по-жадни ставате. Единственото, което може да утоли жаждата ви, е титлата „Последният оцелял“, обобщи настроенията в племето „Мапурондо“ водещият на предаването Владимир Карамазов.

 

Думите му в голяма степен важат за Зоран Петровски, който се доказа като виртуозен стратег и затвърди позициите си малко преди развръзката в „Survivor: Скритият идол“. Режисьорът старателно укрепва коалицията си с фитнес треньора Иван Георгиев и спринтьорката Карин Околие, като междувременно привидно поддържа тандема си с мислещата няколко хода напред офталмоложка Борислава Върбанова. Зоран привлече на своя страна и учителя по физическо Денис Христофоров като го спаси от изгонване и сподели с него наградата си в една от игрите - пикник сред живописен филипински водопад. Впечатлен от този, на пръв поглед благороден жест, съперникът му обеща своята пълна подкрепа и лоялност.