Скорпиони нападат участниците в "Survivor: Камбоджа" – тази вечер от 21:30 часа по bTV

Във втория епизод на "Survivor: Камбоджа", тази вечер от 21:30 часа, зрителите на bTV ще видят първия двубои между представители на феновете и звездите. Залогът е огромен - победителят ще заведе племето си в оборудван лагер с известни удобства - навес, храна, материали и инструменти. Загубилият, заедно с племето си, ще отиде на самотен остров, където ще намери само най-необходимото за оцеляването си. Бързата мисъл, съобразителността, ловкостта, хладнокръвието на двамата ще бъдат подложени на изпитание, а един от тях ще се превърне в герой за съотборниците си. Дали обаче победеното племе ще приеме спокойно изхода от играта след оптимистичната заявка на "виновника": "Загубихме една битка, ама не сме загубили войната... Тя сега започва."?

Освен със загубата, победеното племе ще трябва да се справи и с други несгоди. Късно през нощта участниците ще установят по най-болезнения начин, че островът е пълен със скорпиони. Един от участниците "ще наседне" едно от паякообразните, но бързата намеса на парамедиците ще сведе животозастрашаващото отравяне до лек дискомфорт.

Междувременно, в противниковото племе нощта минава под знака на песни около лагерния огън и усъвършенстване на удобствата. А сървайвърите са много изобретателни.

Необитаемият остров Кох Дамлей е бил повратна точка в избора на най-елитните потомствени воини на Кхмерската империя - наярите. 800 години по-късно, скритият участник ще повтори историята и ще трябва да докаже мъжеството си на "Островът на прокудените". Но дали съобщението, че "Самотата вече няма да ти тежи" ще му вдъхне нужната силата и каква ще бъде компанията му, ще стане ясно тази вечер в Survivor от 21:30 часа по bTV.

Четирите свещени елемента за кхмерите - земя, вода, въздух и огън ще бъдат вплетени в първото изпитание за племенна неприкосновеност в играта. Индра - богът на войната, на бурите, гръмотевиците и мълниите, ще бъде символът на спасението в Survivor. Преди 10 години, на 26 декември, опустошително цунами връхлита региона, но пропуска Кралство Камбоджа. Кралят обяснява този куриоз именно с божествената намеса на Индра - богът на спасението. Но дали божеството ще помогне на Нага или Гаруда, какъв ще бъде залогът в играта, зрителите на bTV ще разберат в следващия епизод на най-очакваното реалити в българския ефир.