Тино и Иван напуснаха Survivor 7 две седмици преди финала

Мария не използва силата на Скрития идол и беше изгонена на Острова на отшелника

Само две седмици преди финала на Survivor на 16 май факлите на едни от най-сериозните претенденти за голямата награда угаснаха завинаги. Певецът Кирил Хаджиев-Тино и атлетът Иван Булкин сложиха точка на приключението, в което влязоха, за да покажат на какво са способни и да спечелят титлата „Последният оцелял". Отпадането им промени траекторията на играта и предизвика емоционални коментари.  

 

Пръв с екстремното риалити се раздели Иван, след като загуби елиминационната битка срещу футболиста Благой Георгиев и певеца Тино. Докато наблюдаваха играта за баланс на Булкин, някои от конкурентите му заподозряха, че нарочно не дава максимума от себе си. Други пък директно го обвиниха, че съзнателно се е предал, за да даде възможност на Благой да спечели. Атлетът обаче категорично отрече да е действал според скрита стратегия или уговорка, преглътна достойно загубата и дори успя да предложи брак на приятелката си от тв ефира. 

 

След него, заради миг разсеяност в битката за оцеляване, от предаването си тръгна и Тино. Певецът, който до този момент се справяше блестящо в изпитанията за баланс, беше победен от Благой Георгиев и инфлуенсъра Мария Обрейкова. Той обаче посрещна развръзката философски. „Безкрайно съм благодарен и щастлив, че играх Survivor по своя начин. Бих искал да кажа на хората - ако нещо им се струва нечестно или огорчаващо в тяхното ежедневие, нека си припомнят, че всеки има своя път и уроци. Наслаждавайте се на пътя, обичайте живота, обичайте играта!", призова Тино и така остана верен на принципите си докрай. Както той, така и Иван, ще се присъединят към журито, което ще определи победителя. 

 

През тази седмица още един участник се почувства надигран. Племето успя да надхитри Мария и я изпрати на Острова на отшелника. Коалицията в лицето на дизайнера Едис Пала, брокера Павел Здравков, футболистът Цветелин Ставрев, студентката Ермина Боянова и екскурзовода Геновева Иванова с хитрост убедиха съперничката си, че не тя, а гемологът Светослав Славчев е застрашен от номиниране. Подведена от петорката, Мария наивно реши да не се възползва от своя Скрит идол и от предимството си при гласуването, което успя да спечели. „Чувствам се изиграна", призна с усмивка тя, след като конкурентите й гласуваха срещу нея на племенния съвет.

 

След изгонването й на Острова на отшелника, в обединеното племе останаха осем участници. Безспорните лидери сред тях са Павел и Едис. Въпреки че „раздават картите" и чертаят бъдещите ходове, двамата се тревожат от предстоящите стъпки на Благой. Според тях, въпреки че живее в изолация, футболистът все още е способен да обърка плановете им.

През изминалите дни, освен стратегическо мислене, сървайвърите трябваше да демонстрират още много качества - сила, воля, координация, издръжливост. Тези, които се справиха отлично във физическите изпитания, спечелиха незабравими награди - кратка почивка в красива вила в Доминикана и гмуркане в дълбините на Карибско море, и се заредиха с нови сили преди приближаващия финал.

Тагове: